IJsbergsla

IJsbergsla

IJsbergsla - ook wel ijssla genoemd - is een lekker knapperige en frisse slasoort, die een vaste krop vormt van mooie, stevige bladeren.

IJsbergsla is een betrekkelijk nieuwe slasoort die zo'n honderd jaar geleden in Californië voor het eerst werd gekweekt. Deze sla kreeg daar de naam ‘iceberg’, vanwege het transporteren van de sla per trein van de west- naar de oostkust waarbij voor de houdbaarheid een berg ijs op de sla werd gedaan. De teelt in Nederland kwam in de jaren zeventig van de vorige eeuw op gang.

IJsbergsla is rijk aan vitamine K en een goede bron van vezels. Vitamine K is belangrijk voor de normale stolling van je bloed en is betrokken bij de opname van calcium in je botten. Calcium helpt je botten sterk te houden.

Bereiden: IJsbergsla is rauw te eten, ook in combinatiesalades met andere slasoorten, komkommer, tomaat en ui. IJsbergsla kan ook rauw in stamppotten worden gebruikt, of als knapperige garnering op brood of een sandwich.


Verpakt in plastic folie is de sla ongeveer een week in de koelkast houdbaar. Wanneer je vooraf de stronk verwijdert, verleng je de houdbaarheid nog verder.


 


Geen producten aanwezig

Wij rekenen geen bezorgkosten bij bestelling van minimaal 10 kg aardappelen of bij een bedrag van minimaal 8 euro.


 
 
 
 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.